Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Mai tineri prin credinta

In contextul in care anul acesta a fost decretat ,,Anul credintei”, ideea de a realiza Calea Crucii pentru copii, a fost primita cu mare bucurie de catre copiii si tinerii din grupurile de cateheza din Astru si Astru Junior, precum si a copiilor din Centrul de Plasament din Blaj.

Copiii si tinerii au raspuns chemarii Surorilor din Congregatia Maicii Domnului de la Blaj, dintre care in primul rand celei care se ocupa de catehizarea lor, Sorei Benigna, dand dovada de devotament si entuziasm admirabil, motivate de dorinta profunda de a intelege, patrunde si constientiza indeosebi valoarea frumusetii credintei.

In timpul pregatirii scenetei, a fost o perioada de incarcare spirituala, plina de activitati interesante, alternandu-se o serie de activitati recreative, cu rugaciune, meditatie, cateheza, discutii in grupuri si posibilitati de spovada sau colocvii. Copiilor si tinerilor li s-a oferit prilejul de a asimila adevaruri de credinta, trairi sau experiente concrete ale celor ce au raspuns chemarii de a-si impartasi din viata lor de credinta. Asemeni unor metafore lipsite de sensul lor ideatic, tinerii ar fi esuat oarecum in putinta de a pricepe frumusetea revelatoare a credintei, in absenta prezentei persoanelor consacrate prezente in preajma lor, care au trait si motivat prin exemplul lor personal. Totodata s-a simtit o traire mai intensa a Postului Mare. Am retrait impreuna, copii si tineri, alaturi de Sora Benigna, momente in care Isus isi petrecea ultimele clipe ale vietii sale. Am parcurs 14 statiuni din Calea Crucii cu meditatii si rugaciuni rostite de noi, identificandu-ne cu pasaje prezente alaturi de Isus si rugandu-ne. O armonizare a rugaciunii cu cantul a reusit sa aduca corul ,, Ingerasii” de la Centrul de Plasament din Blaj. In urma acestor intalniri, gandirea noastra s-a transformat intr-una mai buna, mai calma si suntem plini de speranta si credinta.

Aducem multumiri pentru toate acestea, in primul rand lui Dumnezeu, ca ne-a oferit aceasta ocazie minunata de a ne apropia de el, pentru ca ne-a daruit aceste zile binecuvantate. Multumim pentru daruirea cu care s-au implicat in organizarea acestei actiuni, Surorilor din Congregatia Maicii Domnului, in special Sorei Benigna, de o carisma si un crez cu adevarat frumos si profund, colaboratorilor si tuturor binefacatorilor care s-au gandit in primul rand la micii crestini ce au nevoie de sprijinul celor din jur. Ii multumim Episcopului Tinerilor din vremea noastra, asa cum l-am denumit la intalnirea tinerilor de la Sebes de anul trecut, Presfintitului Episcop Claudiu, pentru discursul sustinut in Catedrala ,, Sfanta Treime” din Blaj, la termirea scenetei, discurs care va ramane intiparit in sufletele si mintile noastre si impreuna cu Preasfiintia Sa, il rugam pe Bunul Dumnezeu sa reverse harurile Sale asupra celor ce sunt viitorul si speranta Bisericii.

Cu iubire in Cristos, Antonia Victoria Giorgia Carnat din ASTRU Blaj

24.04.2013.